Meijän Raahe - Tässä pieni videoklippi Raahesta

Raahe on mielenkiintoinen rannikkokaupunki Selkämerellä valtatien 8 varrella, noin 75 kilometriä Oulun kaupungista etelään. Kreivi Pehr Brahe perusti tämän kauppakeskuksen vuonna 1649, ja se nimettiin hänen mukaansa Brahestadiksi. Nimi muutettiin myöhemmin Raaheksi, ja siitä kehittyi merkittävä satama, koulutus- ja teollisuuskeskus, jonka kylttejä on vielä nykyäänkin kaupungissa. Raahen teollisuuselämä keskittyy pääasiassa terästeollisuuteen; SSAB Europen Raahen tehdas (aiemmin Ruukki) sijaitsee Raahessa ja on Pohjoismaiden suurin terästehdas. Tällä hetkellä kaupungissa on käynnissä kehitysvaihe, joka tarjoaa täysin uusia mahdollisuuksia liike-elämälle.






Vanha Raahe on yksi 1800-luvun Suomen parhaiten säilyneistä puukaupungeista. Vanha Raahe on elävä osa nykypäivän keskustaa, ja se antaa kaupungille erityisen viehätyksen. Raahe tarjoaa historiallisen elinympäristön, tai voit asua meren rannalla tai monipuolisten palveluiden vieressä keskustassa. Tämä ainutlaatuinen ominaisuus tekee Raahesta todella erikoisen ja miellyttävän asuinpaikan.


Raahella on noin 25 000 kansalaista. Raahen kokonaispinta-ala on 1 888,94 neliökilometriä, josta vesialue on 13,30 neliökilometriä. Raahen työpaikan omavaraisuus on yli 100 prosenttia; eniten ihmisiä työllistäviä aloja ovat teollisuus, sosiaali- ja terveydenhuolto sekä kauppa.


Matkailu Raahe & Raahe -opas


Pohjanlahden rannikolla sijaitseva Raahe on merenrantakaupunki, joka on kuuluisa vanhasta puukeskuksestaan. Merituulien kaupungista tunnettu Raahe on viihtyisä, vieraanvarainen kaupunki, jossa on paljon tarjottavaa vieraileville matkailijoille. Vierailulla on viisi museota, Raahe-museo, Sovelius-talo, Saloinen-museo, Ojala-museo ja vanha apteekki. Raahella on hieno vierasvenesatama, ja voit vuokrata Raahen Fiian, 21,5 metriä pitkän topsail-kuunarin tai muun tavallisemman aluksen. Raahen tapahtumakalenterin kohokohtia ovat Raahe Music Week, Jazz on the Beach Festival, Brahe Classica ja Pekka's Day.


Matkailukohteet Raahe


Vanha Raahe on yksi Suomen vanhimmista puukaupungeista. Sen ytimessä on Pekkatori-aukio, jossa Langin, Fontellin, Montinin, Friemanin, Hedmanssonin ja Kivi-Sovion talot osoittavat uusklassismin vaikutusta. Myhrberg-puistossa näet Raahen vanhimman asunnon, Soveliuksen talon, joka rakennettiin 1780-luvulla ja toimii nyt museona. Pohjakerros on jugendtyylinen, ja siellä on tilaa näyttelyiden vaihtamiseen, kun taas toinen kerros on kunnostettu rikkaan varustamon ja kauppiaan kodiksi 1890-luvulla. Muualla puiston suuntaan kävijät voivat nähdä kaupungin omistaman Sovio-talon, jossa on Raahen kulttuuritoimisto, sen juhlasali ja vastaanottohuoneet sekä neljä vuokrattua kokoushuonetta.


Ilman ihastuttavaa vanhaa kaupunkia Raahella on runsaasti kulttuurikohteita kiehtovia kävijöitä. Raahen museossa erotetaan se, että se on Suomen vanhin kulttuurihistoriallinen museo, jonka perusti lääkäri Carl Robert Ehrström vuonna 1862 ja joka sijaitsee vanhassa tullitalossa. Museon ylpeys on "Vanha herrasmies", maailman vanhin sukelluspuku, joka on valmistettu 1700-luvulta. Saloisen museosta löydät kokoelman artefakteja ja kuvia, jotka tallentavat paikallisten asukkaiden elämää, esillä 18 vanhan rakennuksen keskuudessa, lähinnä kalastuksen ja maatalouden historiaan. Vuonna 1800 rakennettu Ojalan asuinpaikka on ollut maalaistalo, sairaiden ja vanhojen turvakoti, vanhojen ihmisten koti, ja on nyt museo. Paikalliset käsityöläiset käyttävät museota kesätapahtumiin ja näyttelyihin. Raahella on myös Vanha apteekkimuseo, joka sisältää yhden Suomen arvokkaimmista apteekkipurkkien kokoelmista, lääkkeiden valmistuksessa käytettyjä laitteita ja instrumentteja sekä vanhoja apteekkikääreitä ja -pakkauksia.


Raahessa on kaksi arkkitehti Josef Stenbäckin suunnittelemaa kirkkoa, jotka molemmat valmistuivat vuonna 1912. Raahen graniittikirkossa voi nähdä Eero Järnefeltin vuonna 1926 maalaman alttarikappaleen "Heräämisen toivo" ja Pattijoen kirkossa kullatun puisen alttarin teos 'Kristuksen ristiinnaulitseminen' on tirolilainen. Vuonna 1932 valmistuneessa Saloisen kirkossa voit katsella keskiaikaisia ​​kuvia pyhistä ja 1400-luvulta peräisin olevaa pyhää kaappia, jotka pelastettiin vanhasta kirkosta. Kellotorni on peräisin vuodelta 1783.

Raahe isännöi erilaisia ​​tapahtumia ympäri vuoden, alkaen helmikuun Raahe-musiikkiviikosta, erittäin suositusta Jazz on the Beach -festivaalista joka heinäkuussa ja Brahe Classica -festivaalista joka syksy. Huhtikuussa kaupunki herää eloon Raahen kevätmarkkinoille, ja juhannusta seuraavana viikonloppuna paikalliset juhlivat Pekkan päivää. Lokakuussa järjestetään syksytori ja järjestetään myös lasten kulttuuriviikko.. Käy täällä: raahe video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *